søndag den 18. december 2011

Marcipankonfekt med nougat og chokoladeovertræk

Så kom der endnu en konfekttype på banen. Denne her er ret klassisk. Jeg tror de fleste laver marcipan med nougat til jul. Det er altid en sikker vinder. Jeg har planer om flere typer konfekt, og nu nærmer julen sig hastigt, så det er med at komme igang inden den er ovre igen :)
















Ingredienser - ca. 40 stk.

400 g ren rå marcipan (jeg brugte den fra Odense)
ca. 150 g nougat (2/3 af en pakke)
ca. 200 g mørk overtrækschokolade
20 g hakkede pistaciekerner (usaltede)
Man kan fint bruges alt muligt andet drys

















Del marcipanrullen i 40 lige store stykker og lav dem til runde kugler. Det passer med 10 g marcipan pr stk.

















Find en genstand som kan bruges til at lave et hul i hver kugle. Jeg brugte håndtaget på en grydeske med en diameter på ca. Ø10 mm. Man kan også bruge sin pegefinger. Hullet skal ikke gå hele vejen igennem kuglen.

















Dette gøres ved alle kugler. Til sidst tog jeg et lille skærebræt og lagde det forsigtigt over marcipanstykkerne og pressede ganske let, så overfladen på hvert stykke blev nogenlunde jævnt.

















Smelt nougaten over vandbad. Det er nemmere at fylde det i marcipanen når det er flydende end at stå og lave små kugler og putte i.

















Hæld nougaten i en lille pose eller fold et kræmmerhus af bagepapir. Så er det nemmere at styre, når nougaten hældes i og man spilder ikke sådan, som hvis man brugte en ske.

















Fyld så alle marcipanstykker op med nougat. Det hvide som ses på nogle af stykkerne er rester af flormelis.

















Tag hver stykke marcipan op og bank det let mod pladen, så jævnes nougaten pænt ud. Her efter skal de på køl i ca. 20 min eller indtil nougaten er størknet igen.

















Smelt 2/3 af den mørke chokolade over vandbad og tilsæt den sidste 1/3 når chokoladen er smeltet. Rør rundt indtil dette også er smeltet og vend herefter hvert stykke konfekt i chokoladen. Jeg plejer at bruge et par gafler til dette. Hvert stykke bliver bank let på kanten af skålen, så overskydende chokolade drypper af. Så får man heller ikke en så stor "fod" under stykkerne. Til sidst drysses med hakkede pistaciekerner eller andet drys.

1 kommentar:

  1. Hvor ser det lækkert og professionelt ud, det er bare perfekt!

    SvarSlet