søndag den 18. december 2011

Figurkager

Hvert år til jul hygger vi os i familien med at lave figurkager sammen med børnene. Denne dej er utroligt dejlig at arbejde med. Den er nem at rulle ud og klistrer ikke fast på fingrene ligesom mange andre småkagedeje. Jeg fik opskriften af en dame, som hed Lis, der hvert år til jul kom med et hold figurkager til de ansatte i den boghandel jeg arbejdede hos på daværende tidspunkt. Ja nogle gange var en kagedåse ikke nok. Så hun forbarmede sig over os, og kom med endnu en kagedåse inden juleferien :)

















Ingredienser - ca. 150 stk

150 g margarine
150 g mørk sirup
150 g sukker
1 tsk kanel
reven skal af 1 appelsin
1 æg
1 tsk natron
450 g hvedemel

Bages ved 170 grader i ca. 7 min.

Margarinen smeltes i en gryde med siruppen og sukkeret. Nå massen er smeltet tages blandingen af blusset og tilsættes 1 tsk kanel og reven appelsinskal. Lad massen stå og køle af indtil den er blevet fingervarm. Tilsæt æg og natron og rør det ud i massen. Til sidst tilsættes melet og det hele blandes godt. Sæt dejen på køl, gerne til næste dag eller indtil den er blevet fast og kold. Dejen kan efterfølgende rulles ud og udstikkes til kagefigurer. Man kan evt. pynte med glasur. Jeg plejer at lave glasuren af flormelis, past. æggehvider og en lille sjat eddike.

Tip: Laver man figurkager sammen med små børn, kan man erstatte ægget med et pasteuriseret æg, så er der ingen fare, hvis de kommer til at putte dejen i munden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar