søndag den 18. december 2011

Nem tunsalat

Kender I det? Man åbner og lukker køleskabet. Men intet frister. Rugbrød med pålæg? leverpostej, makrel,... nej. Men noget som kan friste, når man ikke lige gider en flad rugbrødsmad er en god gang tunsalat på groft brød, slurp! Så kan det næsten ikke gå hurtigt nok med at få bakset en portion sammen :) Det tager heldigvis maks. 10 minutter at lave. Her er en af de nemme:

















Ingredienser - 2 pers.

1 ds. tun i vand
2-3 spsk. majs - gerne frosne
1/4 rød peberfrugt i tern
1 lille gulerod i tern

Dressing:
1 stor spsk. mayonnaise
1 stor spsk. creme fraiche
1 tsk citronsaft
lidt salt, peber

Hvis man blive krese lidt om den, så kan man tilføje et par dråber fishsauce og fx lidt barbequekrydderi i dressingen, men den smager også fint uden.

Start med at mixe dressingen sammen af mayonnaise, creme fraiche, citronsaft og smag til sidst til med salt og peber. Når man er tilfreds med smagen hælder man vand fra tun'en og kommer den i dressingen, sammen med den hakkede peberbrugt, gulerod og de frosne majs. Rør det hele rundt engang. Man behøves ikke bøvle med at tø majsene op først. Det går stærkt med optøningen lige så snart de kommer i tunsalaten. Spis salaten på groft brød med lidt grøntsags-stave til. Det smager bare kanon godt :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar