onsdag den 23. november 2011

Æggekage med lidt af hvert

I dag skulle det lige være lidt nemt, og hvad er ikke nemmere end en god gang æggekage, når man nu har glemt at tage kød op af fryseren. Jeg kan nok desværre ikke sætte denne ret under kategorien fedtfattig, da den både indeholder en del æg, pølser og lidt bacon. Meeen, mon ikke det går denne gang :) Der skal da være plads til lidt udskejelser en gang i mellem.

Æggekage kan tilføjes et utal af fyld-variationer i form af kogte kartofler, pølser, bacon, grøntsager osv. Den smager også fint helt naturel, men lidt bacon, skinke eller andet med røget eller saltet smag skal der næsten til. Ellers kan den godt virke lidt tam.... og så en god skive rugbrød, glem endelig ikke det. Her er opskriften på æggekagen, som jeg lavede:

















Ingredienser:

8 æg
2 dl Skummetmælk
1 tsk. salt
lidt peber

Fyld:
5 stk. pølser - jeg brugte Langelænder Hotdogpølser med kartoffel
100 gr. frosne ærter
100 gr. frosne majs
ca. 50 gr bacon

Pynt:
1 tomat
Lidt purløg

Pisk æg og mælk sammen og tilsæt salt og peber. Steg bacon på en pande. Når det er stegt færdig lægges baconen på et stykke køkkenrulle. Pølserne skæres i skiver og steges på panden til de får lidt skorpe. (Husk at hælde fedtet fra baconet fra panden inden du steger pølserne. Når pølserne er gyldne, hældes de frosne ærter og majs ved og æggemassen hældes ud over. Skru ned for blusset og steg æggekagen evt. under låg. Man kan skære lidt i æggekagen undervejs så den flydende æggemasse render ned i kagen, så går det lidt hurtigere med stegningen. Når overfladen næsten er stivnet, kan man vælge at vende æggekage på panden ved hjælp af låget. Men man kan også bare lade den stege videre, tilsætte baconen, så den lægger i overfladen og stege æggekagen indtil den er helt stivnet. Det tager dog lidt længere tid at stege den færdig på denne måde, men det giver også et flottere resultat. Til sidst pyntes med lidt klippet persille og en skiveskåret tomat. Æggekagen serveres med rugbrød og lidt ketchup.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar