torsdag den 27. oktober 2011

Pastasalat med kylling

Her til aften har jeg lavet en lækker pastasalat, som skal spises kold. Dette er klart en fordel, hvis man er lidt i tidsnød eller gerne vil lave maden i forvejen. Så behøves man ikke at svinge gryderne ½ time inden maden skal spises. Pastasalater kan laves på mange forskellige måder, og dette er blot endnu en variation, som jeg syntes smager rigtigt godt. Prøv den! Den er meget let at lave, og tager ikke mere end ca. 30 min. fra man har sat pastaen til at koge, til man står med en færdig ret. Det er dejligt, når det skal gå lidt stærkt :)

Pastasalat med kylling














Ingredienser:

250 g (vægt når de endnu er rå) fuldkorns pastaskruer (alm."hvide" pastaskruer kan også fint bruges)
2 l vand
1 tsk. salt

2 kyllingefileter (ca.  300 g )
Lidt olie til stegning
Salt og peber

4 store alm. tomater eller 8 små cocktailstomater
½ rød peberfrugt
3 dl frosne ærter
Salt

Dressing:
3/4 dl hvidvinseddike
1 spsk citronsaft
1 tsk. rørsukker eller alm. sukker
1 dl. Olie - fx rapsolie eller olivenolie
1 fed hvidløg - presset
½ løg i tern
evt. lidt frisk krydderurter - fx bredbladet persille

Bemærk, hvis du ikke lige gider at selv lave en dressing, så brug en købt dressing i stedet for. Denne her dressing som jeg laver, kaldes også "Italiensk dressing", og kan købes færdiglavet.

Sådan gør du:

Start med at sætte vand over til kogning. Når det koger hældes pastaskruerne i sammen med lidt salt. De skal koges ca. 10 min., men læs instruktionen på posen for en sikkerhedsskyld. Når de er kogt, hældes de over i en si og skal stå og køle af.

Imens skruerne koges, skæres kyllingefileterne i små tern. Varm en pande op med lidt olie og hæld kyllingetern på panden og krydder med salt og peber. Rør rundt ind i mellem, så stykkerne bliver vendt og stegt på alle sider. Kyllingestykkerne er færdige, når de er let gyldne. Det plejer ikke at tag meget mere end ca. 10 min.

Tomater og peberfrugt skylles og renses. Fjern kernerne i peberfrugten og skær den i passende tern. Tomater skæres i kvarte. Bruges store tomater, så skær dem i lidt mindre stykker. Ærterne overhældes med kogende vand og skal stå i et par min. Herefter sies vandet fra og de hældes i en stor skål sammen med tomater og peberfrugt. Hæld nu de afkølede pastaskruer i sammen med kyllingestykkerne.

Nu mangles bare dressingen. Hæld alle ingredienser til dressingen i en stor meljævner eller et rengjort syltetøjsglas med låg. Ryst blandingen godt. Smag til med salt, peber eller lidt mere sukker. Når smagen er god, hældes dressingen ud over pastasalaten og det hele vendes rundt. Dressingens smag kan virke ret skarp når den smages til, men lige så snart den hældes over pastasalaten, ændrer den karakter og smager utroligt godt sammen med de andre ingredienser :)

Smag til sidst retten til med salt.

Pastasalaten spises med groft brød eller hvidløgsflutes til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar