lørdag den 29. juni 2013

Rødspættefilet svøbt i bacon med kold citrondressing, dampede asparges og nye danske kartofler



Denne fiskeret er utrolig lækker og nem at lave. Den tager ligeså lang tid at lave, som det tager at koge kartofler - ca. 25-30 min. Så den kan man nemt komme om ved. Retten passer til ca. 3 personer.

Ingredienser:

500 g rødspættefilet
5 stængler frisk rosmarin
Citronskal og saft fra 1 stor øko-citron
4 spsk mayonnaise
Ca. 12 skiver tyndt skåret bacon (ca 2 pk)
Olivenolie
1 fed hvidløg
4 stængler frisk skåret persille
1 bundt grønne asparges
750 g nye kartofler
Groft sort peber
Salt


Start med at skralde/pille kartoflerne og kog dem i en gryde med vand og salt. Imens de koger kan man nå at tilberede resten af retten. Jeg lader dem nogle gange koge 10 min. hvorefter jeg slukker for dem og lader dem stå i det varme vand med låg indtil de er møre.


Hak den friske rosmarin og riv den gule citronskal af en citron. Undgå at rive det hvide med, da det er meget bittert og det er i den gule skal at al den gode syrlige smag sidder. Tilsæt lidt groft peber.


Det hele mikses sammen til en krydderiblanding. Denne krydderiblanding er rigtig god til fisk.


Så skal filet'erne ordnes. Fjern den hvide skindside ved at bruge en skarp kniv. Start ved haleroden og træk kniven langs skindet imens man holder fast i halen. Bagefter foldes fiskefileterne sammen, så de får en nogenlunde ensartet størrelse. Man kan lave en lille rids i fisken og derefter nemmere folde den sammen. 


Grunden til at man laver disse små pakker er at de får samme størrelse og derfor skal have samme tilberedningstid. Det er også nemmere at pakke dem ind i bacon bagefter. Fiskene behøver ingen salt, da bacon er ret salt i sig selv og dette er nok til fisken.


Herefter vendes fisken i krydderiblandingen.


Læg to skiver bacon så de overlapper hinanden og rul fisken ind i baconen.


Så får man sådan en sød lille pakke. 


Dette gentages indtil alle fileter er pakket ind.


Kom lidt olivenolie på en varm pande og steg fisken gyldne på hver side. De skal ikke være gennemstegte. De skal blot have ca 1 minut på hver side.


Sådan skal de gerne se ud. 


Kom fisken i en smurt bradepande og lad dem stege videre i ovnen v/200 grader i ca 10-12 min.


Imens fisken er i ovnen røres en dressing af mayonnaise, citronsaft, groft peber og en smule salt.


Sæt den i køleskabet indtil retten er helt klar.


Skyl asparges'ne og "knæk" dem, så det bitre led ryger af. 


Kom asparges på en pande med lidt vand, olivenolie, salt, peber og et knust hvidløg.


I panden dampes de i ca 5 min. indtil de er en smule møre. De må gerne stadig have lidt bid.


Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra og de drysses med frisk persille og en lille klar smør imens de stadigt er varme.


Så er fisken færdig. Mål evt temperaturen i fiskens midte for at sikre at de har fået nok. Hvis de er 75 grader er de gennemstegte.


Så er der bare tilbage at anrette en tallerken med kartofler, asparges, fiskeruller og den kolde citrondressing. 


1 kommentar:

  1. Du forstår at få det hele til at se så dejligt ud!

    SvarSlet