torsdag den 7. april 2011

Brusebadsboller


Denne opskrift på boller fik jeg af min diætist. De er utroligt nemme at lave, man skal bare huske at lave dejen min. 8 timer inden, man vil bage bollerne. De sidste par gange jeg har bagt dem, har jeg lagt dejen om aftenen, og bagt bollerne om morgenen. Så har man nybagte boller til morgenmaden. Yammi! :) Der bruges speltmel i dejen i stedet for almindelig hvedemel. Jeg køber speltmel hos Matas, da det kan være svært at finde det i supermarkederne. Sigtet speltmel finder man let i supermarkederne. Jeg har set det de fleste steder. Man kan selvfølgelig også bestille ingredienserne på nettet. Der findes et utal af helsekostbutikker.

Brusebadsboller ca. 24 stk.
- 1 liter koldt vand
- 7g. gær (gerne økologisk)
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. honning
- 1 spsk. citronsaft
- ca. 1350g. mel fordelt således: 400g. speltmel, 850g. sigtet speltmel, 100g. havregryn og 30g. sesamfrø
Bages ved ca. 230 grader i 20 min.

Udrør gæren i det kolde vand. Tilsæt salt og honning og rør indtil det er opløst i vandet. Tag en stor skål og bland speltmel, sigtet speltmel, havregryn og sesamfrø heri. Hæld melblandingen i vandet og rør/ælt dejen grundigt. Det er vigtigt at dejen bliver æltet ca. 10-15 min., da bollerne ellers vil blive tørre. Her vil en røremaskine være handy. Den færdige dej sættes i køleskabet i en skål med låg min. 8 timer. Dejen kan holde sig på køl i ca. 3-4 dage.

Tænd ovnen på 230 grader. Tag en skål og fyld den med koldt vand. Imens ovnen bliver varm, formes bollerne ved først at dyppe hænderne i vandet og tage en klump dej, der formes til en bolle. Bollerne sættes på en bageplade med bagepapir. Der bliver ca. 24 stk. Sørg hele tiden for at hænderne er våde, når bollerne formes, så er dejen nemmere at arbejde med, og hænderne bliver ikke klistret. Bollerne skal bage i ca. 20 min. eller indtil de lyder hule, når man banker let på dem. Bollerne kan holde sig friske ca. 3-4 dage og kan sagtens fryses.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar